Over mij

Mijn foto
Ik zou wel zoveel kunnen schrijven, maar zoveel tekens kan ik niet gebruiken. Ik ben blij en gelukkig met mijn gezin, onze gezondheid en ons mooie verbouwde huis.

donderdag 15 september 2011

Vakantie 2011

Toch nog maar even een kleine update van onze vakantie. Wat hebben we weer een leuke vakantie gehad. We zijn naar Zweden geweest, wat een feest. Het blijft geweldig om daar naar toe te gaan: de mooie natuur, de prachtige meren, de mooie campings, de vrijheid, de ICA max(heerlijk om met slecht weer in rond te dwalen) en onze family daar. Want natuurlijk gaan we ook elk jaar in Zweden bij Ton, Yvonne en de kinderen op bezoek. Altijd leuk, en de kinderen vinden het geweldig, Anouk vindt het helemaal leuk om met Thomas rond te sjouwen en te spelen, Sanne was dit keer helemaal idolaat van Simon, en Niels en Jasper vonden elkaar tussen de bakken lego. Jammer dat ze zo ver weg wonen, maar gelukkig komen ze ook af en toe naar Nederland.

Water hebben we dit jaar wel genoeg gezien, Meren vol water, zeeën, maar ook de straatjes in de oude stad van Stockholm stroomden vol water, en op de Snelweg van Stockholm naar het Zuiden spoelden we bekans van de weg af, wat een noodweer, de ruitenwissers konden het amper aan, en we reden 30 op de snelweg. De Jamboree in Rinkaby in Zweden, werd ook al een nat gebeuren, nog nooit eerder zoveel verschillende parapluus gezien, maar het terrein was een drassige bende aan het worden, en het was slecht lopen, vooral voor Sanne, dus zijn we bijtijds weer naar de camping gegaan. Op de terugweg twee dagen op mön geweest. De weg naar de camping stond gewoon onder water. Als je er een beetje hard doorheen reed, dan kreeg je aan de zijkanten van de de auto zo`n waaierfontein van water. Niels vond het geweldig: Go papa, Go!
Ach het had soms ook wel zijn charmes dat natte weer, maar iets mooier en wat warmer, dat had toch wel gemogen. '

Ook dit jaar weer op verschillende campings gestaan. In Get no Gard hadden we een prachtig plekje met een eigen vuurbak, picknick tafel en....heel veel kikkertjes. Leuk om te vangen en mee te spelen. `s Avonds gezellig een vuurtje. Altijd leuk.
In Zweden kun je gratis campingboekjes meenemen en kun je onderweg gewoon een camping opzoeken. Reserveren hebben we nog nooit gedaan. We hebben nog nooit voor een volle camping gestaan, dat we er niet op mochten omdat het vol zou zijn.
We zijn wel doorgereden bij campings omdat we ze: niet mooi vonden liggen (b.v. naast een sportveld, tegenover een dorp, hutje mutje op elkaar) of dat we ze te duur vonden. Tja, wat dat betreft zijn we echte Nederlanders. We willen niet te veel betalen, zeker niet, als we weten dat het verderop wel goedkoper is. Dan is het soms wel even zoeken, maar dan heb je ook wel wat. En dan krijg je er ook nog zo`n schitterende zonsondergang bij. Gewoon, voor niks ! Een mooier cadeau kun je je toch niet bedenken.
Tja, vakantie in Zweden, jullie begrijpen het al, daar gaan we dus volgend jaar weer heen met de vakantie, want er is daar nog genoeg te zien en te beleven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten