Over mij

Mijn foto
Ik zou wel zoveel kunnen schrijven, maar zoveel tekens kan ik niet gebruiken. Ik ben blij en gelukkig met mijn gezin, onze gezondheid en ons mooie verbouwde huis.

donderdag 15 september 2011

Familieweekend 2011

Tja, ik kan er toch eigenlijk niet omheen om hier niets over te schrijven: het Familieweekend ! En wel ons vijfde familieweekend. Een jubileum, dus tijd voor een feestje, en dat hebben we dus ook gegeven. Eens in de twee jaar hebben we zo`n weekend voor alle neven en nichten met hun kinderen van mijn vaders kant. Voor iedereen die zin heeft en het leuk vindt om mee te gaan. In principe is het van vrijdagavond tot zondagmiddag. Omdat niet iedereen zo`n heel weekend met elkaar opgesloten wil zitten, zijn er ook deeltijdreünisten. Die komen dan alleen de zaterdag. We hadden er zo`n 34 die het hele weekend van de partij waren, en zaterdag kwamen er nog zo`n 16 van die deeltijdreünisten bij. Volle bak dus. Maar wat gezellig is het toch.


Ooit zijn we hiermee begonnen als vervolg op de reünies die we hadden als ome Jac op verlof uit de missie kwam. We hadden het idee dat we elkaar anders alleen nog maar met begrafenissen zouden zien van ooms/tantes en dat vonden we toch wel erg jammer. En zo is de traditie van de familieweekenden begonnen. Elke keer wordt het georganiseerd door een andere familie, en elk jaar is het weer ander. Kids zijn twee jaar ouder, en de interesses veranderen en daardoor ook de activiteiten die we doen. Op de vrijdagavond hadden we een soort jubileumfeestje met allemaal spelletjes zoals: spijkerpoepen,

koekhappen, snoepduiken, pannekoekenrace,

eierrace, cupcakes versieren en sjoelen.

Simpele spelletjes, maar ze blijven leuk.

En van groot tot klein deed mee. Dikke pret.

Zo zie je maar, een feestje hoeft echt niet

veel geld te kosten.

De zaterdagmorgen zat vol met workshops, er was van alles te doen: Schmincken, Fotoboekje maken,
Vogelhuisje timmeren, Solderen, Lampekapje decoreren, fotostandaard maken, Nail art, afijn er was voor ieder wat wils. Tussendoor was er koffie met....

een taart van vijf etages vanwege het

jubileum. Heerlijk hoor: brownie, appeltaart, chocoladecake en als klap op de vuurpijl een overheerlijke bokkepootjestaart. Mmmm, als ik

er aan terugdenk .............

En als je dan denkt dat het op zo`n weekend bij die paar taarten blijft??? Vergeet het maar. Bij elke kop koffie of thee was wel wat lekkers, al dan niet zelfgebakken: overheerlijke wafels met poedersuiker en slagroom, cupcakes, muffins, rijstevlaai, stroopwafelvlaai, cake in verschillende smaken, boterkoek met gember en boterkoek met jam. Je begrijpt het al, dat wordt straks weer lijnen. Maar het smaakte allemaal weer helemaal top.

Zaterdagmiddag zijn we boerengolf gaan doen. Dat kon ook op het terrein van de Aalbershoeve waar we zaten. het was alleen wel erg nat en drassig op het veld. Sommige gingen maar op blote voeten door het veld heen, zo bleven de schoenen mooi droog.

Vervolgens konden iedereen aanschuiven voor een schitterend uitgebreid Italiaans buffet.Er was van alles: spagetti, macaroni, tagliatelli, lasagna, hartige taart, broodjes, diverse salades, etc. etc. Afijn teveel om op te noemen. En......teveel om op te eten !

Een Copray weekend zonder toetje, dàt is geen Copray weekend !
Dus daarna kwamen er twee chocolade fonteinen op tafel. Mmmmm, dat was echt een schot in de roos, allemaal fruit, koek en spek wat je in de chocolade kon dopen. Echt zoiets als: Een spekkie voor mijn bekkie !

En natuurlijk ontbraken het ijs en de slagroom niet.
Voor het eten was de grijze Golf gearriveerd: de ooms en tantes, in totaal 7 stuks. Leuk ook voor hun om alle neven en nichten met hun kids weer eens te zien.

Voor het vervolg van het familieweekend gaan we verder in een nieuw bericht, anders wordt dit te lang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten