Over mij

Mijn foto
Ik zou wel zoveel kunnen schrijven, maar zoveel tekens kan ik niet gebruiken. Ik ben blij en gelukkig met mijn gezin, onze gezondheid en ons mooie verbouwde huis.

zondag 29 augustus 2010

De hoogste tijd !

Het is de hoogste tijd om weer eens even wat op mijn blok te gaan schrijven. Wat gaat de tijd toch snel. Mijn laatste berichten zijn van juni, en nu is het al weer augustus. ( uhum, bijna al weer september) De vakantie zit er al weer op, de basisscholen zijn al weer begonnen, en morgen begint ook de middelbare school weer. Dan is iedereen doordeweeks weer op school. Heerlijk.
Alle kinderen zijn over. Niels is vorige week in groep 8 begonnen. Anouk is vorige week op haar nieuwe school in groep 6 begonnen. Spannend vond ze het wel, maar ze is de eerste week goed doorgekomen. Sanne begint deze week in de tweede klas Havo/Atheneum.

We zijn deze zomer 3 weken naar Zweden geweest. Daar hebben we rondgetrokken. We zijn op 7 campings geweest. Wat is het toch een schitterend land: prachtige natuur, mooie campings(niet duur en erg schoon) rust, supergrote supermarkten (daar kon je rustig een paar uur doorbrengen), we gaan volgend jaar dus weer naar Zweden, want er is nog zoveel wat we daar willen zien en doen. Gelijk maar even bij mijn broer en zijn gezin op kraambezoek geweest. Die wonen met hun 3 zoontjes vlakbij Stockholm. Erg leuk om ze allemaal weer eens te zien, en om de derde aanwinst te bewonderen en lekker te knuffelen. Jammer dat ze zo ver weg wonen, nu missen we toch een hoop van hun ( en zij van ons) Tja, de baantjes als piloot liggen hier nu eenmaal niet voor het opscheppen. Maar wie weet, misschien in de toekomst. We wachten het maar af.
Grappig is altijd de reactie van mensen als ze horen dat je naar Zweden gaat: oh, dat zal wel koud zijn, daar is het toch niet zulk mooi weer als hier.
Nou, ik kan jullie vertellen dat we schitterend weer in Zweden hebben gehad. De eerste twee weken waren gewoon warm/heet. We waren af en toe gewoon beroerd van de hitte. ~s Ochtends brandde je gewoon de tent uit. Afijn, de laatste week was het weer wel wat minder, en hadden we afwisselend twee dagen regen, twee dagen zon, twee dagen regen ! Maar goed, dat mocht de pret niet drukken. Op zo`n regenachtige dag hebben we zelfs een hele dag gekanot. Dat was wel nat, maar achteraf ook wel èèn van de leukste dagen van onze vakantie. We hebben over de rivier de Nissan gevaren, en onderweg 2 meertjes overgestoken, en een landtransport met de kano gedaan ( kano uit het water, klein karretje eronder, en dan aan de wandel met de kano, heuveltje op, en heuveltje af ) Er was op dit punt nl, een flinke stroomversnelling, die ook nog de diepte inging, zodat je daar niet met een gewone canadese kano overheen kon. Wel werd er op deze plek gekayakt in de wildwaterstroom daar. Dat was de enige plek in Zuid Zweden waar of dat mogelijk was.
Wat ons elke keer weer opvalt in Zweden is dat het overal zo schoon is. De toiletten onderweg, de parkeerplaatsen, de campings. Alles is schoon en verzorgd. Kom je daarintegen op de terugweg vanuit Denemarken Duitsland in dan is dat voorbij. Smerige parkeerplaatsen, vieze toiletten. Bah ! Geef mij Zweden maar.

Oh, en wat ook zo leuk is in Zweden, dat is de Loppis ! Dat is een soort rommelmarktverkoop bij mensen thuis in de tuin, schuur of garage. Leuke manier om met de Zweden in gesprek te komen, en om aan leuke spulletjes te komen. We zijn bij verschillende Loppis geweest. Zweeds boek van Astrid Lindgren gekocht van Wij van de Bolderburen ( dat is leuk om strakst te gebruiken bij het scrappen van de foto`s van de vakantie ) Voor iets meer als een Euro een mooie babypop gekocht. Die gaat moeders weer leuk aankleden, en dan kan deze pop straks weer met het volgende transport (voorjaar 2011) mee naar Roemenië. Voor een Euro ook nog twee kleine weefraampjes op de kop getikt. Dit was op een Loppis bij een Zweeds gezin met 6 kinderen in de achtertuin. De oudste twee meisjes verkochten van alles en nog wat. Ze hadden ook nog muffins gemaakt met zelfgeplukte bosbessen. Daar hebben we er dus ook nog maar wat van meegenomen.

Bij een ateliertje in een oude smederij dat tegenwoordig als museum wordt gebruikt, vonden we zakken met bollen reepjes stof. Voor iets meer als een Euro kon je een zak vol met bollen stof meenemen. Dat hebben we gedaan, en daarvan op de camping gelijk een tas gemaakt. (Deze hadden we geweven, en met macrameën hebben we er een mooi hengsel aangemaakt.
Hij is echt superleuk geworden.
Zal hier in mijn volgende bericht wat foto"s van plaatsen.
Voor vandaag kap ik er maar mee.

Groetjes Margareth Is die mooi,

of niet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten